Pyssel-nödig

Vi har fått vår "nya" kyl och frys så jag har torkat ren den, men nu vill jag ju ha nåt mer att göra...jag är pyssel-nödig!
Jag skulle vilja fixa alla sladdar som ligger under skrivbordet, det är så jobbigt att damsuga där när det ligger 8 kilometer sladd överallt. Jag skulle kunna sy in lite kläder som är för stora, jag är ju expert på att köpa för stora kläder, jag vet inte hur jag tänker ibland. Ååååh jag skulle vilja bygga min cykelvagn som jag har spånat på sen i somras. Men det är lite delar som saknas och jag vet inte hur jag ska få tag på det. Nån vacker dag så bygger jag ihop den, så jag kan cykla till willys och storhandla!!  Nej nu ska jag fråga Oliver om han kan flytta på sig ett tag så jag kan fixa sladdarna, annars blir det att ta fram symaskin.

Peace out



Prioritera rätt

Jag har druckit massa kaffe idag, eller ja två koppar men det är mycket. Jag slutade dricka kaffe när jag började må dåligt och har inte kunnat dricka det sen dess för det bara påminner mig om stress och att orka med det. Men nu när jag känner mig som mig själv igen och mår bra så provade jag kaffe igen när min syster var här, och det blev en succé, som att träffa en gammal vän. Men det blir inte i samma mängder som förut, inte än i alla fall.

Jag längtar tills jag börjar plugga, det var länge sen sist, 5 år sen ungefär. Fast det blir ju på distans men det ska jag nog klara! Det blir (förskole)lärar utbildningen i 4 år! Så himla skönt att ha en plan, jag trodde ju att allt var förstört när jag gick in i väggen, men nu är jag glad att det hänt och att det är över för det har tagit mig hit där jag är nu. Jag känner mig själv bättre och är en starkare människa! Det känns mycket bättre med den här planen än med min förra att bli restaurangchef och sen avancera mycket mer. Det var inte riktigt menat för mig, men jag ångrar ingenting för jag skulle inte vara den jag är i dag utan McDonalds. Jag prioriterar att ha ett liv efter jobbet istället för att mitt liv ska vara jobbet, självklart vill jag trivas och ha kul på jobbet men jag vill inte ta med mig det hem. När jag slutar ska jag ha krafter kvar att "leva" och göra vad jag vill! 
Jag är glad att jag kan tänka så här för jag känner många som ger hela sig själv till jobbet och glömmer bort att må bra. Det är synd, för jag kan inte hjälpa dom, de måste vilja hjälpa sig själva först. Det ända jag kan göra är att hoppas att de inser det innan det är försent och väggen är där.

Kom ihåg att hur du mår kommer alltid först på prioritetslistan!

Peace out




Spongebob

Jag och min syster som varit och hälsat på förra veckan fick en idé att vi skulle göra en film. Vi kom inte på nåt...sen skulle vi gå och lägga oss för klockan var typ 02.00. Men då kom jag på att vi kunde göra små gubbar som kunde vara i filmen istället för oss för det är bara att inse att jag inte är en skådespelerska. Men så var det det där med att göra gubbar, vi gick omkring i lägenheten och letade nåt att sticka en tandpetare i, för om man kan sticka en tandpetare i det så är det en bra gubbe nog för att vara med i våran film. Några russin och godisar senare skriker jag från köket med förtjusning åt min syster att komma dit. Hallå disksvampar såklart! Så vi sätter igång mitt i natten, ingen kan stoppa vår kreativa ådra när den väl börjat flöda! Ja det tog sin lilla tid , kl 5-6 ungefär var vi klara.  

OBS! det är inte riktigt meningen att man ska fatta...det är meningen att du ska känna att du precis har blivit brainfucked...Enjoy!




an interpetation by me and my sister







Check it


Jag har skojjiga naglar

Systra mi

På väg till Pause för att fika


Lika som bär...

Ny design

Nu har jag designat om min blogg, och jag kommer säkert designa om den snart igen. Det är så himla kul och kolla vad man klarar av att göra. 


Nu har min lillasyster varit hos mig i en vecka ungefär och det har varit helt underbart, som semester! Hon har blivit så stor nu, det märks inte längre att det skiljer 6 år. Vi har fikat sjukt mycket och på samma ställe hela tiden, med jätte trevlig personal, Pause! Sen har vi varit på spa och fått massage, helt underbart, har till och med bokat en ny tid till nästa vecka.


Nu ska jag spela uno med en kompis i USA!

Peace out

...

Regler: Det här är svårare än du tror! 
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! 
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! 
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. 
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! 
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)


1. Vad heter du? Aida
2. Ett ord på fyra bokstäver: Anka 
3. Flicknamn: Annika
4. Pojknamn: Anders
5. Yrke: Arbetssökande
6. Färg: Aprikos
7. Klädesplagg: Arbetsskor
8. Mat: Anka
9. Sak i badrummet: Ansiktskräm
10. Plats/stad: Angered
11. En orsak att vara sen: Abstinens
12. Något man skriker: Aktaaaa!
13. Film: Alla vi barnen i Bullerbyn
14. Något man dricker: Apelsinjuice
15. Band: Air
16. Djur: And
17. Gatunamn: Ankeborgsgatan
18. Bil: Audi
19. Sång: Alla vi (längtar efter sommaren)
20. Aktivitet med mer än en deltagare:  Alias (ett jätte roligt sällskapsspel, rekomenderas)


Power fika

Det är mycket man vill hinna med att göra när man har nån på besök, men jag och sytra mi, vi kom på att det är mysigt att fika i timtal så nu är det våran gemensamma hobby! Synd bara att hon bor borta i Uppsala, det blir inte ofta vi kan mysa. Så vi passar på den här veckan hon är här och hälsar på. Vi var på Pause idag igen. Det är så himla trevlig personal där och mysigt och vi fick soffan, precis som igår. Förmodligen blir det Pause imorn igen, om vi inte är modiga och går till nåt annat fik. Det är lite svårare att hitta fik när syter är vegetarian, och Pause har en jätte god veg-meny! Vi får se helt enkelt...det blir som vi känner för stunden.

Hade träning idag...Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiii! Det gick bra, och nu längtar jag till nästa träning! 
Nu ska jag lägga upp massa filmer på facebook från träningen och analysera filmerna på mig.

Peace out

Att stressa eller att inte stressa?

Nu var det länge sen jag skrev, det är för att min lillasyster är här så jag har inte hunnit. Vi har varit iväg i helgen och firat farmor som fyllt 70. Det blev värsta family reunion för det kom släkt från alla håll. England, Corsica, Härnösand och Östersund förstås. Det var verkligen jätte trevligt! Egentligen var det ju inte meningen att min lillasyster skulle vara med på det, jag trodde verkligen att hon skulle komma nästa helg, men det var ju nu, det missade jag totalt. Mamma ringde mig i fredas och väckte mig och fråga typ om nån skulle möta min lillasyster vid tåget. Och jag svarar som ett frågetecken om hon verkligen menar idag och inte nästa vecka. Mamma får typ paniiiiik och börjar ojja sig och nu fattar jag att min syster verkligen kommer idag. 
Aha ok tänker jag då ska vi lösa det på nåt sätt, och jag försöker förklara för mamma att det går att lösa, men hon verkade för upptagen med att stressa upp sig själv, men vi la på tillslut så jag kunde få ordna lite. 

Så jag ringde Olivers pappa som ordnat allt inför helgen och sa att det blivit ett litet missförstånd och att min syster kommer idag. Ja men det löser sig på nåt sätt säger han, lugn som en...nånting som är lugnt. Jag  -Ja men vad bra ok vi ses imorn. Så lätt var det fixat! Två sekunder senare ringer mamma igen och säger, -Jag läste ju på din blogg att ni ska iväg i helgen och fira farmor, hur går det ihop. Och så börjar hon stressa upp sig igen innan jag ens hinner få ur mig nåt. Jag  -Jo men det är fixat, ta det lugnt mamma. Jag visste inte ens att min mamma läser min blogg, trevligt tänkte jag, jag trodde hon hade glömt bort det. I alla fall så lugnar hon ner sig och vi prata en stund till.

Ja människor är alla olika, men jag är så glad att jag är en sån lugn människa när det gäller sådana här situatuoner, det verkar så jobbigt att stressa upp sig så. Som jag brukar säga, "Om det redan har hänt så kan man bara göra det bästa av situatioen"  Nån gång kanske mamma kommer ihåg att tänka så också, då ska jag vara stolt för då är det jag som lärt henne det! No affense mami. Suukko!

Peace out!


Tvättdag?

Ja jag tänkte ha en sån där tråkig dag när man bara gör massa måsten, men jag kom på att man kan ju faktiskt göra nånting roligt samtidigt, i alla fall medans man tvättar. Så Sunniva kom hit och spela yatzy med mig, sen kolla på en Family Guy. Så jävla skönt med en tjej som också kollar på FamGuy och AmDad, det är så jävla bra!!! Sen hjälpte hom mig panta lite burkar sen festen och så köpte vi coca cola plus lite annat strunt. Det var trevligt att få sällskap under min tråkiga tvättdag!

Sen var det dags att träna, fy vad jag älskar det...det är det bästa i mitt liv det är verkligen nåt jag inte kan leva utan!! Provade på en sträckt salto men med ganska mycket pass från Monica. Det gick ju bra till min förvåning, jag längtar tills jag får öva på det igen, blir nog nästa torsdag. En heeel vecka! Hoppas jag hinner komma tillbaks i tid till söndags träningen, vi ska fira farmor lördag-söndag på ett spa för hon fyller 70. 

Ja det här var verkligen en bra tvättdag, jag håller iof fortfarande på att tvätta men det är inte så mycket kvar.
Idag är det kul att vara jag! Och imorgon tänker jag se till att det oxå blir kul att vara mig!

Peace out!

Skön snubbe

Jag har fikat med nån två personer som jag inte trodde att jag skulle fika med. Den första var en tjej som jag precis lärt känna, hon hade inte sitt kort med sig så jag bjöd henne på en o´boy för jag var sjukt sugen, det var trevligt. Tänkte att jag skulle ta och pallra mig hem sen och ha tråkigt men jag visste att Oliver var på stan så jag ringde honom och jag trodde inte mina öron, han fikade!Han hatar ju att fika i alla fall med mig. Men nu satt han med en kille som vill att Oliver kanske ska vara med i hans band, vi får se. Men iaf jag gick till time och hämta ut ett jätte stort paket som jag väntat på (en synt till farmor för hon fyller 70). Sen gick jag och mötte Oliver och en as skön snubbe, vi satt och fikade ett tag sen skulle vi egentligen gå hem. Men han bjöd med oss hem till hans kollektiv, mycket trevligt tänkte jag. Sen frågade han om vi ville stanna och käka med honom, eller ja han frågade mig för Oliver prata i telefon och själklart sa jag ja, ett sånt erbjudande kan man ju inte tacka nej till! Sån jävla skön snubbe som bjuder oss på middag första gången man träffar han! Det blev Felix färdiga oxpytt med stekta ägg, det var as gott, och trevligt att få maten serverad.Sen hängde vi lite och han undrarade om vi hade lust att hänga med till News lite senare och ta en öl. Härligt spontan idé tyckte jag men tydligen var mannen min för trött. Fan så vi gick hem och jag sitter hemma nu och är såååå besviken att jag missat ett roligt erbjudande, jag fattar inte hur man kan säga att man e för trött, vaddå det är ju bara att sova nån annan gång, kom igen duuuuude!!! Men jag kunde ju inte gå dit själv och hade inte lust att gå dit med en sur/trött Oliver. Hoppas jag får kul i helgen istället när vi firar farmor

Peace out

Helt slut



Kom precis hem från träningen som var jätte rolig och bra, mycket styrka! Det behöver vi verkligen men nu känner jag mig helt mör i hela kroppen, men det är ju så det ska vara så man känner att man tränat. Jag e nöjd, kommer sova gott inatt, skruttans vad jag älskar att träna, nu längtar jag till på torsdag. 
Har varit hos psykologen tidigare idag, det var efterlängtat, så himla skönt att få ur sig allt. Det var två veckor sen sist så det var en del, hann inte ens säga allt men edt är lungt ska ju dit nästa vecka igen.
Attans att min rygg aldrig ger sig nu leker den 95-årig tant igen.





Så ser man ut när man är helt slut!

Tisdag!

Ja nu var det länge sen jag sov men det är i alla fall äntligen Tisdag!!! Konstigt att det kan kännas så mycket bättre bara sådär för att det är tisdag. Igår sov jag ju till 21 typ  och sen kunde jag såklart inte somna sen...men det gör inget för nu är det tisdag och solen skiner, och jag e vaken så jag börjar på en ny dag nu. Får se vart den leder, kommer förhoppningsvis vara trött tidigt ikväll så jag kan se till att vända på dygnet. Har varit en nattuggla, men det är svårt även fast jag nu skulle lyckas så kan jag lova att om två dagar är jag tillbaks i min nattugglerytm. Men det gör inget för idag hinner jag njuta av solen iaf och kanske imorn också. 

Peace out

måndag

Jag trodde jag skulle till psykologen idag men det är ju imorn jag hade kollat fel. Jag hade verkligen sett fram emot det, jag ville prata av mig. så idag orkar jag inte kliva upp ur sängen, jag hoppar över måndag och sover tills det är tisdag.
Jag längtar till tisdag...

hmm

Idag var en seg och ensam dag. Oliver var på körläger så jag sov ensam och vaknade till en ostädad lägenhet sen festen i fredas. Jag pallade inte kliva upp överhuvudtaget så jag låg kvar till kl 15, sen var det dags att gå till träningen. Jag var ju inte ut nåt igår så jag blev lite smått chockad av all snö, jag fick ju pulsa hela vägen till träningshallen, men det gick. Träningen var as bra! Monica är världens bästa tränare man blir så peppad av henne. Det är tur att jag har mina träningar att se fram emot. Just nu känns allt annat väldigt tungt. Till och med min kropp orkar inte, har fått ont i knäna nu igen och min rygg är ju som en 95 årig tants.Hoppas det vänder snart. Ny vecka imorn!

Mitt nya liv

Dagen började med att jag försov mig, inte så himla bra när jag skulle till mitt livs viktagaste möte som det känns just nu iaf. Det var på arbetförmedlingen tillsammans med min handläggare från försaäkringskassan. Jag skulle vara där 10.00, men jag vaknade 9.54 men lyckades endå vara där 10.13 och det var lugnt ingen var arg och jag gjorde endå ett bra intryck. Yeeeiiiii for me! Mötet gjorde mig glad, jag kände att jag har en framtidsplan, känner mig hoppfull och längtar. Nu har jag en del att göra men jag har min lilla lista och det hjälper för jag gillar att planera särskilt när man ser hur mycket man får gjort om man verkligen vill och engagerar sig.
Början på mitt nya liv...here I come!

Min plan är att jag ska arbetsträna på ett dagis(det måste jag söka själv) sen när jag är friskskriven så hoppas jag att jag kan vikariera där under sommaren och sen till hösten vill jag plugga till förskolelärare. Jag älskar barn så det här passar mig. Varför har jag inte fattat det här tidigare, antagligen för att man känner sig trygg i det man är i för tillfället varför riskera sitt heltidsjobb för ovisshet och hopp. Men nu hade jag som ingen återvändo, för jag klarar verkligen inte av att jobba på mitt gamla jobb, så nu har jag valt med hjärtat och det känns rätt! Jag är faktiskt otroligt glad för allt mitt gamla jobb har gett mig, jag är inte samma människa nu som då, jag har utvecklats nåt otroligt. Mycket mer än jag någonsin skulle ha vågat drömma om och det är jag väldigt tacksam för och stolt över! Kommer aldrig glömma allt det där och alla underbara människor som man har lärt känna, skönt att jag fortfarande kan ha kvar er!


Jo jag fikade efter mötet med mina gamla jobbarkompisar (känns konstigt att skriva så), det var trevligt. Sen var det träningsdags och jag var jätte peppad. Men det var segt hade konstiga ont, i knät och i fötterna och alla andra var sega oxå. Men men jag gjorde mitt bästa och hoppas på en dunder underbar träning på söndag. Ser fram emot den!

Livet leker! Tjing!

Kreativitets galleriet


Jag behöver utemöbler till altanen på sommrarna och jag har försökt köpa möbler på loppis i två år nu, men varje sommar så försvinner pengarna till nånting annat. Så nu när det endå är vinter och mörkt så passar jag på att återvinna våra snusburkar och bygga möbler. Det här är min första pall!

Kreativitets galleriet


Det här är den andra lampan jag pyssla ihop med loppis delar och lite pärlor.

Kreativitets galleriet


Ja två katter och en halvtrasig soffa senare insåg jag att det behövdes nåt för katterna att klösa av sig på, men allt som säljs är ju så jäääävla fult och så jäääävla dyrt så det blev en björk mitt i vardagsrummet.

Kreativitets galleriet

     
Det var en gång en jätte blå soptunna som irriterade mig otroligt mycket för den var så ful och passade inte in alls, sen hittade jag en sprayburk och lite penslar.

Kreativitets galleriet






Hittade en fåtölj på loppis för 80:- som jag klädde om, den var randig och lite frotté aktig innan, verkligen gubbig!Men inte nu längre! Det är en av mina två katter som posar.

Kreativitets galleriet

Jag tyckte det var lite mörkt i vardagsrummet så jag tänkte att jag måste köpa lite fler lampor. Lampor är dyrt märkte jag så jag tänkte att jag kanske kunde hitta nånting på loppis, men det finns ju bara tant lampor. så jag köpte lite sladdar och grejjer och byggde egna lampor. 






Nya hårmodet

Nu är det värsta inne med en "rak" lugg som är lite ojämn här och var.  

Utmaning


Jag fick 2 utmaningar av min sötnöt till vän som för tillfället befinner sig i Frankrike. Den första var gå in i den sjätte mappen och lägg upp den sjätte bilden.

Det är mitt konstverk (gjort av katthår) som ligger på min underbara fluffiga matta.





Den andra utmaningen var att göra en lista med 5 saker man inte kan vara utan, so here it goes

  1. Oliver, mannen i mitt liv, min andra halva!
  2. Mina vänner och alla som jag känner! Fy vad tråkigt jag skulle ha utan er!
  3. Gymnastik!!!!!Som jag sagt många gånger förut, JAG ÄLSKAR GYMNASTIK!!
  4. Moder Jord/Naturen, hur skulle jag kunna leva utan alla vackra årstider
  5. Dagens teknik (hur lever man utan TV, dator, mobil? det går ju inte)


Sen skulle man skicka vidare utmaningen fast jag vet inte till hur många men men...jag skickar till:

ZAID
SUNNIVA
VICTORIA

Good Luck! 

James Brown i huvudet

Jag sitter och små ler nu...undrade vad jag ska skriva om men det enda jag kommer på är en känsla och det går inte att stoppa in en känsla i datorn. 

Som James Brown sjöng "I feel good...na na na na na na na...I knew that I would...na na na na na na na...so good...paom paom...so good...I got youuuuuuuuu...paom paom paom paaaaa"

Ungefär så känns det!  



Sprudeli-sprillig

Nu vågar jag må bra! Jag hade ett möte med min psykolog, läkare och handläggare från försäkringskassan. Det känns bra jag har en framtidsplan på ett ungefär iaf. Jag vill jobba på dagis och ska förhoppningsvis börja arbetsträna på ett snart. Jag ska bara ha ett till möte med min handläggare och nån från arbetsförmedlingen. Sen får vi se vad som händer, men jag känner mig så lättad. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna må bra igen, det är så skönt för jag börjar känna mig mer och mer som mig själv. 

Det är otroligt skönt att ha en psykolog, man lär sig att jobba med sig själv. Jag trodde det var hennes jobb att fixa mig för jag orkade inte fixa mig själv men så är det inte. Det är hennes jobba att få mig att hjälpa mig själv. Det tog jätte länge innan jag verkligen förstod att den enda som kan hjälpa mig är jag, visst man kan få en extra liten pusch från nån annan, men om man inte tänker hjälpa sig själv så spelar det ingen roll hur mycket folk än puschar en. Mina puschar har kommit lite här och var och från massa olika människor, men Oliver och min psykolog är de viktigaste. Jag är så glad att jag har dom.

När jag gick från mötet och kände mig konstigt sprudeli-sprillig som om jag stod precis i början på mitt nya liv så passade jag på att fira med lite rea-shopping. Massa nya trosor och två tröjor. Det är en present till mig och mitt nya liv från mitt gamla liv.

Vacker vinterdag

Erik ringde mig kl 11.00 på morgonen och jag hade kanske hunnit sova 4 timmar, vilket är alldeles lagom om man inte vill missa en helt underbart vacker vinter dag med trevligt sällskap. Jag tog lite bilder på väg ner till badhusparken. Sen gick vi och fikade. Sen hade jag lite dö-tid innan träningen så jag och Daniel passade på att sola lite solarium.

Träningen gick bra jag körde rondat-flickis-salto igen som jag inte gjort på ett tag. Men det viktigaste var "Yes I´m back-känslan" jag fick! Awesome! Nu är det bara köra så det ryker. jag känner mig nästan som innan jag blev sjukskriven och tränade. Längtar till nästa träning som vanligt.


Jag tror jag borde få mens snart, har märkt att jag är ganska fräsig men det gör inget för jag e så snäll annars. Min PMS är ju typ gullig. Jag har haft en bra dag iaf! Jag och Oliver har till och med städat hela lägenheten, förutom att dammsuga och tvätta, det tänkte jag göra imorn.

Mina fötter är kalla fast jag får hot-flashes hela tiden.

Storsjön


Isvägen är äntligen plogad


Rimfrost


RSS 2.0